Rețele calculatoare cu cablare structurată și rețele WIFI

Rețeaua de Cablare Structurată: Fundamentul Infrastructurii IT

Rețeaua de cablare structurată reprezintă infrastructura pe care se dezvoltă întreaga rețea de comunicații dintr-o companie.

Cu un sistem de cablare internet bine proiectat și realizat, compania dumneavoastră își poate dezvolta oricând rețeaua de comunicații, adăugând orice echipament activ și având posibilitatea de a transmite și primi date prin orice standard de transmisie. Rețeaua susține toate echipamentele din rețeaua de comunicație, inclusiv switch-uri, routere, servere, calculatoare, telefoane, imprimante și ajungând până la camere video, alarme și alte componente și sisteme de securitate.

Avantajele Rețelei de Cablare Structurată:

- Reducerea Costurilor de Administrare
- Mentenanță Centralizată și Îmbunătățită a Rețelei de Calculatoare și a Echipamentelor Periferice
- Adăugarea Ușoară a Noilor Echipamente/Utilizatori
- Flexibilitate în Modificarea Amplasamentului Calculatoarelor
- Design Flexibil și Modular
- Administrare și Reconfigurare Facilă a Rețelei de Date
- Infrastructură Unică pentru Rețeaua de Calculatoare și alte Echipamente de Comunicații

Evoluții Tehnice:

Tendința actuală este de a se realiza rețele cu viteze de conectare de până la 10 Gigabit Ethernet și chiar 40/100 Gigabit Ethernet pentru rețelele de mare capacitate. Aceste evoluții în tehnologie permit transferuri de date extrem de rapide și o eficiență sporită a rețelei.

Cablurile Cat.6A și Cat.7 sunt din ce în ce mai utilizate datorită capacității lor de a suporta viteze mai mari și distanțe mai lungi fără degradare semnificativă a semnalului. De asemenea, fibră optică devine tot mai populară pentru distanțe lungi și conexiuni de mare viteză.

Proiectarea Rețelei de Calculatoare:

Prima etapă în proiectarea unei rețele de calculatoare este vizualizarea locației clientului și organizarea datelor proiectului. Se stabilesc materialele folosite, traseele de cablu și nivelul de calitate al echipamentelor preferate. În cadrul acestei etape se stabilește poziționarea porturilor de rețea pe planul locației și poziționarea camerei tehnice.

După această etapă, se întocmește un deviz de cablare structurată care cuprinde lista materialelor folosite, costul manoperei, timpul de execuție și altele.

Instalare – Cablare Structurată și Rețelistică:

Pașii urmați în instalarea unei rețele de calculatoare includ:

- Montarea canalului de cablu și cablarea UTP
- Instalarea prizelor de rețea, switch-urilor și routerelor
- Montarea rack-urilor pentru echipamente
- Instalarea patch panel-ului, a echipamentelor active și a patch cord-urilor
- Testarea cablurilor și conectică
- Recepționarea lucrării și instruirea personalului companiei

Concluzie:

Proiectarea și implementarea unei rețele de cablare structurată sunt fundamentale pentru asigurarea unei infrastructuri IT eficiente și fiabile în cadrul unei companii. Alegerea corectă a tipului de cablare

Unde ne gasiti

+40721257755 ; service@ihts.ro  

Complex Fortuna, Intrarea Binelui nr 1A, Pavilion Administrativ, parter, camera 14, sector 4, cod 042159, Bucuresti.   Google Map, aici!

Program

Luni-Vineri: 09-17,30

Parteneri

  • ToshibaLogo Mic
  • Brother Mic
  • sigla Minolta
  • sigla Kiocera
  • 4
  • 5