Rețele calculatoare cu cablare structurată și rețele WIFI

Rețeaua de Cablare Structurată: Fundamentul Infrastructurii IT

Rețeaua de cablare structurată reprezintă infrastructura esențială pentru dezvoltarea și funcționarea eficientă a întregii rețele de comunicații dintr-o companie.

O infrastructură de cablare bine proiectată și implementată este fundamentul pe care se pot construi și extinde cu ușurință rețelele de comunicații ale unei companii. Aceasta permite adăugarea oricărui echipament activ și facilitățile de transmitere și recepție a datelor conform oricărui standard de transmisie. Rețeaua susține toate echipamentele din infrastructura de comunicații, incluzând switch-uri, routere, servere, calculatoare, telefoane, imprimante, și se extinde până la sistemele de securitate, cum ar fi camerele video și alarmele.

Avantajele Rețelei de Cablare Structurată:

- Reducerea Costurilor de Administrare prin standardizarea și simplificarea infrastructurii.
- Mentenanță Centralizată și Îmbunătățită a Rețelei de Calculatoare și a Echipamentelor Periferice, facilitând diagnosticarea și remedierea problemelor.
- Adăugarea Ușoară a Noilor Echipamente/Utilizatori, fără a necesita modificări semnificative în infrastructură.
- Flexibilitate în Modificarea Amplasamentului Calculatoarelor și a altor dispozitive, permițând reconfigurări rapide și eficiente.
- Design Flexibil și Modular, adaptabil la nevoile și schimbările în cadrul companiei.
- Administrare și Reconfigurare Facilă a Rețelei de Date, asigurând o scalabilitate și gestionare eficiente.
- Infrastructură Unică pentru Rețeaua de Calculatoare și alte Echipamente de Comunicații, simplificând gestionarea și integrarea acestora.

Evoluții Tehnice:

Tendința actuală în tehnologia rețelelor este de a adopta viteze de conectare de până la 10 Gigabit Ethernet și chiar 40/100 Gigabit Ethernet pentru rețele de mare capacitate. Aceste evoluții permit transferuri de date extrem de rapide și o eficiență sporită a rețelelor.

Cablurile Cat.6A și Cat.7 sunt din ce în ce mai preferate datorită capacității lor de a suporta viteze mai mari și distanțe mai lungi fără degradare semnificativă a semnalului. De asemenea, fibră optică devine tot mai populară pentru distanțe lungi și conexiuni de mare viteză.

Proiectarea Rețelei de Calculatoare:

Proiectarea unei rețele de calculatoare începe cu o evaluare detaliată a locației și a cerințelor clientului. Se stabilesc materialele și traseele de cablu, precum și nivelul de calitate al echipamentelor necesare. De asemenea, se determină poziționarea porturilor de rețea și a camerei tehnice.

După această etapă, se întocmește un deviz de cablare structurată care cuprinde lista materialelor utilizate, costul manoperei, timpul de execuție și alte detalii relevante.

Instalare – Cablare Structurată și Rețelistică:

Procesul de instalare include montarea canalului de cablu, cablarea UTP, instalarea prizelor de rețea, switch-urilor și routerelor, montarea rack-urilor pentru echipamente, instalarea patch panel-ului și a patch cord-urilor, testarea cablurilor și conectică, precum și recepționarea lucrării și instruirea personalului companiei.

Concluzie:

Proiectarea și implementarea unei rețele de cablare structurată reprezintă un element esențial pentru asigurarea unei infrastructuri IT eficiente și fiabile în cadrul unei companii. Alegerea corectă a tipului de cablare și a echipamentelor adecvate poate contribui semnificativ la creșterea performanței și productivității în mediul de afaceri.

Unde ne gasiti

+40721257755 ; service@ihts.ro  

Complex Fortuna, Intrarea Binelui nr 1A, Pavilion Administrativ, parter, camera 14, sector 4, cod 042159, Bucuresti.   Google Map, aici!

Program

Luni-Vineri: 09-17,30

Parteneri

  • ToshibaLogo Mic
  • Brother Mic
  • sigla Minolta
  • sigla Kiocera
  • 4
  • 5